Artikelserie - Stjärnmänniskor - Solens barn

Lite om elementär magnetism

2008-02-11 23:57 #0 av: pson

Människan är ett solsystem i miniatyr, och dess fysiska kroppar är uppbyggda av de grundämnen som planeten människan lever på innehåller.

En atom, eller för den sakens skull ett solsystem, fungerar under en av de minst kända lagarna av alla - lagen om magnetism. Vi vet alla, att utan magnetism finns det ingen elektricitet, och utan elektricitet finns det ingen civilisation.

Vilka unika egenskaper har magnetism som gör den så speciell? Det är ett kraftfält! Varför avviker den från alla andra fysiska lagar? Den är en lag i sig själv! Den är en lag, under alla andra lagar är bildade - en lag, som alla andra lagar är underställda!

Människan känner till verkningarna, men söker eller känner sällan till orsaker.

Människan har landat på månen, men kommer inte att kunna landa på många andra planeter, eftersom en grundläggande lag är involverad - varav vetenskapen kommer bli uppmärksamma på. Vetenskapen borde upphöra med att studera magnetismens verkan, och istället studera magnetismen.

Hur många människor har reflekterat över, varför ett planetariskt system har en vertikal axel? Den har även en horisontal axel, bara i cirkulär form, som här på planeten kallas ekvator. det finns emellertid ytterligare en axel! Ett magnetiskt fenomen, som består av en kraft, som genomtränger allt, inklusive atomer.

 Vi har alltså inte bara två krafter, utan tre - två som står vinkelrätt mot varandra, och en tredje. Istället för att tänka i tre dimensioner, bör man bara tänka i två, för svaret ligger i den 2:a dimensionen.

Den s.k. etablerade vetenskapen här på planeten har i långa tider fasthållt, att Solen är centrum i detta solsystemet. Det är emellertid inte tillfälligt. Vintergatan är ett ofantligt stort magnetiskt fält, men ett magnetfält har i sig själv ett sekundärt fält. Exempelvis är Shan ett magnetfält inuti ett fält i solsystemet, som åter är ett fält i Vintergatan. Shan med dess poler har också sekundära fält, vilket vetenskapen ännu inte helt har förstått.

En himlakropp kan bara uppnå balans, om två motsatt riktade krafter möts för att stötta det. Om det bara fanns en tilldragande kraft utan en motsvarande frånstötande kraft, skulle planeten eller himlakroppen röra sig mot attraktionspunkten.

Människan är ett solsystem i miniatyr, och dess fysiska kroppar är uppbyggda av de grundämnen, som planeten som han lever på, innehåller.

 

 

Ur: Stjärnmänniskor - Solen barn

Av: -pson-

Datum för publicering

  • 2008-02-11
Anmäl
2008-02-12 02:48 #1 av: pson

Jag måste nog inflika, att denna texten kommer från en bok som har några år på nacken. Och jag tror nog forskningen och intresset runt magnetism kommit ett gott stycke på vägen....

 

Anmäl
2008-02-12 03:22 #2 av: Solar

Ja men det er mycket interessant läsning endå - Glad

 

kram

solar

Anmäl
2008-02-12 11:47 #3 av: nera

Tack för intressant läsning ändå Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.