Artiklar

Ayahuasca och UFOs

2008-11-26 19:51 #0 av: enola

Indianerna i Amazonas har sen urminnes tider haft besökare från yttre rymden, men det är inte förens nu vi i väst kan ta del av deras historier.

Historia

Djupt inne i Amazonas djungel kokar schamanerna en magiskt brygd. Brygdens hemligheter har förts vidare från schaman till schaman i århundraden, kanske även årtusenden. Schamanerna är i grund och botten helare och med sin hallucinogena brygd kan dem bota fysiska och psykiska sjukdomar. De kan även se dåtid och framtid, tala med andar och naturväsen, byta skepnad till djur (shapeshift) och mycket annat. Urbefolkningen använder sig även av brygden för att introducera barnen till vuxenlivet. När pojkarna blir 12-13 år så får dem ta del av brygden och genomgå mandomsprov, som att plocka ner getingbon och sitta på termit stackar.

Sedan Kristendomen kom till Sydamerika så har en ny religion sprungit fram hos befolkningen som använt sig av denna brygd. Dom kristna/natur människorna samlas varannan vecka och kokar kittlar fulla med Ayahuasca och intar det tillsammans. Sedan får den som vill gå fram och dela med sig av sina upplevelser och tankar medan resten lyssnar. Ungdomar/äldre som tidigare inte deltagit i dessa ceremonier blir oftast väldigt rörda av upplevelsen efter första ceremonin, och slutar oftast med att dricka alkohol, rökning och andra droger. Dom inser att dessa droger inte ger dem nått och känner att dricka Ayahuasca varannan vecka räcker som spirituell stimulans.

 

 

 

 

 

 

 

 

Varje schaman har sitt eget hemliga recept, men de två huvud ingredienserna är en lian med ämnet harmalin som fungerar som en MAO hämmare, och en buske vars löv innehåller höga halter av DMT, faktum är att man kan extrahera DMT ur alla växter. För att förstå sig på brygden måste jag beskriva vad ämnena gör i kroppen.

Ämnerna

MAO (Monoaminoxidas) är ett enzym som bryter ner signalsubstanserna serotonin och dopamin i hjärnan. Detta används i läkemedel för att bota patienter med depressioner. Ämnet behövs även för att DMT skall kunna tas upp av kroppen efter ett oralt intag. DMT (N,N-Dimetyltryptamin) finns faktiskt i våra kroppar naturligt och utsöndras under REM-sömn, det är faktiskt detta ämne som gör så att vi drömmer!

Forskning

Mycket forskning har gjorts kring detta sedan 1850-talet när de första notiserna om Ayahuasca nådde oss här i västvärlden och många antropologer och forskare har rest till Amazonas för att studera användandet och växterna. Vissa forskare var intresserade av växterna och de medicinska egenskaper, medan andra talade med indianerna om deras visioner och historia och mycket har blivit dokumenterat.

Snart började historier om besökare från andra planeter och dimensioner dyka upp, men de gjorde inga stora intryck på människorna förens UFO hysterin blossade upp i Amerika i mitten av 1900-talet. Indianerna talade om besökare i skinande skepp som kunde färdas i luften, vatten och under jorden. Besökarna beskrevs som andar, som hade mycket subtilare kroppar än våra och kunde visa sig och försvinna ur vår åsyn. Vissa stammar mindes även att deras förfäder, Maya och Inka, för länge sedan flyttade ifrån denna planet och att de ibland kommer på besök i dessa farkoster. Några andra talar om vänliga själar som bor inuti vulkaner som kommunicerar telepatiskt med varandra och visar sig bara till få utvalda schamaner, som de lär kraftsånger och ger information till för att kunna bota sjuka.

Av: enola

Mer info:

The Ayahuasca-Alien Connection

Erowid - Ayahusca

Shamanism Aliens & Ayahuasca : Graham Hancock (12 delar)

Anmäl
2008-11-26 22:41 #1 av: Gahella

Va intressant enola. Ska läsa när jag kan, det är för mycket uppstigningssymptom i mina ögon och i mitt huvud just nu, ser illa och förstår ingentingTungan ute


Anmäl
2008-11-27 10:59 #2 av: Playja

JA!!!  .. nu kom artikeln! Skrattande *spännande*

Har bara skummat igenom den lite lätt men ska läsa mer ingående lite senare... samt kolla dina länkar oxå.  *bokmärkt*

 

 

 

Anmäl
2008-11-27 17:20 #3 av: enola

Kunde ha skrivit lite till, men det vart för mycket för min hjärna till slut så fick avsluta det, men ni kan ju alltid forska lite själva också. Den första länken och den sista är nog intressantast att kolla upp.

Anmäl
2008-11-27 20:00 #4 av: Madson

Mycket intressant tråd! Tack för den:)

Anmäl
2008-11-27 20:16 #5 av: enola

Vad tror ni förresten om hallucinogener? Är det bara knasiga inbillningar som hjärnan och drogerna skapar, eller öppnar dessa substanser upp våra sinnen för fler dimensioner?

Skrev om lite av texten, såg att jag hade snurrat ihop en del angående harmalinet. Lade även till att alla växter innehåller DMT, betyder detta att växter drömmen precis som oss?

Anmäl
2008-11-28 06:11 #6 av: ElectricBoogie

jag tror definitivt att droger kan hjälpa till att öppna upp våra sinnen för andra världar... sen hur pass säkert och bra det är, är en annan fråga...

 

jag vet många som har haft spirituella upplevelser på t.ex. LSD och svamp. särskilt svamp, verkar vara väldigt andligt öppnande...

skrev en tråd om detta med droger och andlighet på ett annat forum men där blev jag i princip genomlynchad... "nej droger är hemskt, usch och fy, det tillför inget bra alls, där med basta!"

 

tror inte det är så svart eller vitt, som vissa vill påskina...

Anmäl
2008-11-28 10:34 #7 av: Kurina

Nja, det beror ju på anledningen, varför man tar dom. Om det bara är för verklighetsflykt så kan det inte vara bra i längden. Men om man använder det som schaman för ett speciellt syfte då kan jag tänka mig att ta själv. Skrattande

Anmäl
2008-11-28 16:16 #8 av: [Hukanson]

Att ta ett depressionshämmande sömnmedel för att sedan samlas i grupp och hålla kristet väckelsemöte låter väl inte helt olikt vårt svenska samhälle i dessa varslens dagar. Tyvärr (?) har vi i Sverige inte samma storslagna andliga ursprung som Inka och Maya men visst finns det väl andliga förfäder även i den svenska skogen och bergen. Åtminstone i Ramsbergsgården.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-11-30 16:02 #9 av: Bodvar

Det här var riktigt intressant att ett sådant tämligen kontroversiellt ämne tas upp här. Tillåt mig att påpeka ett mindre fel. Du skriver om MAO: "Ämnet behövs även för att DMT skall kunna tas upp av kroppen efter ett oralt intag." Det stämmer inte. MAO bryter ner DMT i magen men om man samtidigt intar en MAO-blockerare som harmalin blockeras enzymet och DMT blir oralt aktivt.

Det är ju oerhört facinerande att djungelshamanerna kommit på detta. Om vi kokar den här beska och illasmakande lianen tillsammans med de lika illasmakande bladen så får vi en dryck som gör att vi kommer i kontakt med andevärldarna.

Jag skrev själv en artikel i Ufo-aktuellt som tog upp detta för ett antal år sedan. Men så har jag också en tämligen avvikande syn på detta med Ufon. Jag är alltså övertygad om att det inte handlar om rymdskepp från andra och mer högstrående civilisationer utan om besökare från andra världar, icke-fysiska världar.

Hallucinogener kan rätt använda göra att man kommer i kontakt med andra delar av verkligheten. Ordet hallucinogener är dock en tämligen felaktig term, eftersom det inte är hallucinationer man upplever. Man har sedan 60-talet använt psykedelika, det som manifesteriar eller uppenbarar psyket. Numera använder många forskare ordet enteogener, det som uppenbarar det gudomliga inom en.

Jag hade själv tillsamman med två andra personer en märklig Ufo-upplevelse i slutet av 1970-talet under påverkan av LSD. Men den var inte mindre verklig för det.

Illustrationen ovan antar jag är av Pablo Amaringo som publicerat en bok med sina målningar, där man på flera ser föremål som liknar Ufo. Boken heter Ayahuasca Visions.

En annan mycket intressant bok i sammanhanget är Rick Strassman: DMT the Spirit Molecule, där han bland annat menar att människor som får Ufo-upplevelser med ombordtagningar och allt får det p.g.a. att tallkottkörteln (som producerar DMT) plötsligt överflödar hela nervsystemet med DMT.

#6 Ja, det finns trångsynta människor överallt och det kan vara farligt att utmana de gängse företällningarna inom en viss grupp. Själv fick jag lite på pälsen när jag skrev i detta forum senast och uttryckte uppfattningar som de flesta inte delade.

Anmäl
2008-11-30 16:43 #10 av: Ewerhof

#9 "Själv fick jag lite på pälsen när jag skrev i detta forum senast och uttryckte uppfattningar som de flesta inte delade." Nå, det kan ju bero på hur man framför saker också. Glad Hänvisa gärna till tråden för jag minns den inte.

 

Visst är det knepigt att gå mot strömmen och vilja tala om sånt som folk är rädda för men min erfarenhet är också att de rädslorna oftast bottnar i okunskap. Upplysning i små portioner fungerar oftast bra som öppnande av det man vill tala om. Jag hävdar att vi måste tala om allt vi inte kan eller förstår, hur ska vi annars kunna ta ställning? Saker som fungerar gör ju det, fungerar. Saker som skrämmer en eller inte fungerar måste man ju rätta till. Kärlek och glädje vill blomma av sig självt, det är 'bara' att öppna upp, men mörkret behöver bearbetas och ses ur alla sina komponenter för att kunna desarmeras. Så tror jag. Glad

Anmäl
2008-12-02 18:32 #11 av: enola

#9 Tack! Jag har funderat och läst en massa om det där men fick aldrig ihop det riktigt, kändes som det stod olika saker på olika sidor så jag vart lite förvirrad :D

Det där med hur de lyckades komma på brygden läste jag lite om och det var tack vare att de "talade" med växterna och växterna med dem.

Kul att det finns så många öppensinnade människor här, var lite tveksam att skriva om detta först eftersom det lätt blir så att människor inte skriver av egen erfarenheter/forskning utan litar blint på samhällets, rent ut sagt, propaganda kring detta.

Hallucinogener, eller enteogener som Bodvar sade, har ju använts av alla kulturer i alla världsdelar. Svampen kanske är den mest spridda eftersom den växer över hela jorden. Samerna och deras ättlingar använde den röda flugsvampen, den vita är direkt dödlig men den röda framkallar hallucinationer och de drack även urinet efter förtärandet för att förlänga visionerna.

Kanske är det så att regeringen vill förbjuda dessa växter för att vi inte skall ha dessa "nära guds" upplevelser, och på så sätt bli lättare att kontrollera. All medicin som vi skulle behöva finns ju ute i naturen, men de tjänar de inga pengar på så vi blir lurade att det är farliga medans vi blir fullproppade med kemikalier från en fabrik som förstör våra kroppar mer än de hjälper.

Anmäl
2008-12-04 12:15 #12 av: satori

Kontroversiellt javisst. Vad anser ni om den här då?

 

Anmäl
2008-12-04 12:35 #13 av: Ewerhof

Men det förstår du väl! inte kan vem som helst få odla hampa på sin kollonilott! Tänk hur världen då skulle se ut: Inga oljemagnater, inga skövlingar av skogar, inga importer av klädesmateriel... För att inte tala om alla dessa stackars arma, svaga varelser som skulle tända på fält efter fält i hopp om evig frid och glädje! De skulle aldrig kunna begränsa det till att sitta på krogen eller i hemmets stilla vrå med det utan det skulle sprida sig som en farsot över världen! Barn skulle fara illa i samhället och ordningsmakten och socialen skulle behöva ingripa. 

Tänk dig för männscha! FlörtTungan ute

Anmäl
2009-03-11 21:25 #14 av: szirius

Jag hittade hit EnolaFlört

Jag tvivlar inte ett dugg på att droger kan hjälpa till att öppna upp så att du kan uppleva andra sfärer.Frågan är bara om vi fortfarande behöver det - fler och fler har förmåga att öppna upp på detta sätt utan droger, och att det, tror jag,  betyder att de gått igenom nån själslig nödvändig process, för att de också ska kunna "göra något av" den ev informationen de får.Låter det helt galet för er?Tungan ute

För många kan säkert andliga upplevelser via droger göra att de vågar tro på att det finns en annan sfär som vi inte upplever i vanligt tillstånd...det är nog den enda möjliga positiva aspekten jag kan se dock...

Jag kanske får på moppen härFörvånadTystFlört, eftersom jag har en tveksam inställning till att använda droger för att komma i andlig kontakt. Jag vet att det är vanligt överallt i världen, och har används långt tilbaks i historien.Inom Rastafari använder man ju mariujana för att komma i kontakt med det högre, präster i Afrika tuggar kokablad, många shamaner äter svampar etc.Men jag är övertygad om att människan har förmåga att komma in i dessa tillstånd " där du kan uppleva det gudomliga inom dig" som nån skrev, utan droger.

Men det är mina tankar kring detta, och jag tycker att det är spännande och intressant att se hur andra ser på detGlad.

 

Vad tänker ni kring detta att använda/inte använda droger som shaman tex? Tror ni att det finns nån skillnad i deras "arbetssätt"?

Anmäl
2009-03-12 20:26 #15 av: szirius

Ingen som vill dela med sig av sina tankar på min fråga?

Anmäl
2009-03-12 20:35 #16 av: Bengt-Olov

Jag finner också detta ämne YTTERST intressant!

Som jag själv frågade i ett annat forum: Om det stämmer att astralresor och vanliga drömmar är erfarenheter av något VERKLIGT (genom vår själs uppfattning av vibrationer vi normalt sätt inte upplever i vaket tillstånd, eller hur detta nu ska beskrivas), är då inte också s.k. hallucinationer som görs i VAKET tillstånd, en erfarenhet av något i högsta grad lika verkligt (en upplevelser av en eller flera parallella universum), med den enda skillnaden då att de senare som sagt faktiskt upplevs i VAKET tillstånd!?

JAG betvivlar i alla fall inte längre uppgifter om folks kontakter med andliga dimensioner. Ja, d.v.s. att några promille (?) av den västerländska befolkningen (och säkert betydligt större andel hos "naturfolk") i VAKET tillstånd erfar naturväsen, utomjordingar, spöken etc., som är osynliga för oss andra med blott de fem allmänt erkända sinnena i behåll. Rön bland många av de människor som säger sig ha sådana erfarenheter, talar om att också DRÖMMAR som även vi "vanliga" med lite taskiga paranormlala förmågor, har, är vår själs/andes upplevelse av en lika verklig/riktig dimension som den "fysiska", med en viktig skillnaden då att den är "icke fysisk"...

Ja, och om man i varje fall håller öppet för ovanstående, så ter sig ju rön om att det är tallkottsskörteln (som motsvarar det "tredje ögat" och som är avbildad och florerar väldigt frekvent i flera olika religioner som viktiga religiösa symboler) som utsöndrar DMT, som är ORSAKEN både till de erfarenheter vi ALLA gör i våra drömmar, och alla med "paranormala" förmågor kan ha även i vaket tillstånd, förstås intressant.

Ja, och till allt detta kan vi då lägga erfarenheten av hallucinogena droger, med den kanske starkaste drogen (?) - den mest DMT-stinna av dem alla (?) - ayhuasca, i spetsen... Om det är så att alla andra droger som orsakar "hallucinationer" får tallkottsskörteln att producera EXTRA DMT, så - nog fan är allt detta RIKTIGT intressant...

Ja, sedan finner jag även David Wilcocks teori intressant - om att orsaken till personer med schizofreni m.m. dras med "hallucinationer", helt enkelt beror på ett av de ANDRA problem som dessa dras med, nämligen att SOVA. Flera nätter utan sömn, tenderar till att få tallkottsskörteln att utsöndra DMT spontant även DAGTID. Gissar att man skulle kunna göra en jämförelse här med fenomenet med oss killar, som bara MÅSTE ha sädestömningar med vissa mellanrum. Får vi inte detta, så kommer ofrivilliga sädestömningar NATTETID, under sömn... Länge sedan jag själv hade liknande erfarenheter dock... Ja, men vad jag HAR erfarenhet av, är "HALLUCINATIONER" i lumpen - i samband med att vi "tränades" att klara flera nätter på raken utan sömn...

Låt mig tips om ett mycket intressant föredrag av David Wilcock som BL.A. övergripande redogör för teorierna runt kopplingen mellan tallkottskörteln, DMT och många av våra religioners användande av symboler av denna körtel:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4951448613711060908

Anmäl
2009-03-12 20:44 #17 av: Bengt-Olov

Om det stämmer att "hallucitationer" är erfarenheter av verkliga skeenden i andra dimensioner av tillvaron (andra än den för oss vanliga fysiska), så ligger det väl nära till hands att tro att GRAHAM HANCOCK har RÄTT, när han menar att orsaken till att droger är förbjudna, naturligtvis är för att förhindra människor att få tillgång till andra kosmiska energier, och få information från förfäder och andra om hur hur etablissemanget - genom vårt sofistikerade "ekonomiska" system - FORTFARANDE, i praktiken nyttjar oss som slavar. Ja, precis som de som en gång drog igång med detta, de utomjordiska varelser som förefaller ha genmanipulerat fram oss i detta syfte, men att det utvalda folket som fick del av viss esoterisk kunskap, låtit sprida denna, och att slaveriet också fått fortgå, men med istället inte minst kyrkan, de västerländska kungadömena, Illuminati, Skull and Bones, Bohemian Grove, Bilderberggruppen och gängen, vid rodret...

Fan vad frispråkig jag blev nu då... Glad

Anmäl
2009-03-12 21:13 #18 av: Bengt-Olov

Szirius! Även om du kanske har rätt i att det skulle kunna gå att "öppna upp" även utan droger, även för oss med högst "dolda" talanger här, och även om vi alla skulle ges mer och mer talanger ju mer vi närmar oss år 2012, om det ligger någonting i det där, så ser JAG INGEN anledning att inte nyttja t.ex. ayhuasca och andra "naturtillskott", om detta underlättar för att kunna använda våra förmågor. Varför inte!? Jag skulle i alla fall gärna TESTA...

Anmäl
2009-03-12 22:21 #19 av: [Hukanson]

Jag tror att alla droger går under 2011-2012.  Förresten bör man inte segla omkring med astralkroppen utan med en kompetent shaman kontakta astralvärlden , vilket är skillnad . Utifall man vågar eller absolut behöver .

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-03-13 09:48 #20 av: Bengt-Olov

"Förresten bör man inte segla omkring med astralkroppen utan med en kompetent shaman kontakta astralvärlden"

Ja, helst skulle man väl förstås vilja ha lite bistånd av erfaret folk här. För egen del tror jag att jag dock skulle vara glad om jag kommer över lite ayahuasca, för att tillsammans med ett par kompisar, en "nykter" observatör och ett förutbestämt program (uppgifter att oberoende av varandra teckna ned vad man ser och vad som händer) - upplever man varelser som inte bara ser exakt likadana ut, utan även säger- och gör exakt samma saker, och som kan bekräftas genom att man inte kommunicerar sinsemellan om sina upplevelser!? Ja, d.v.s. är "hallucinationer" ytterligare ett PÅHITT som de hemliga organisationerna fått den härskande s.k. vetenskapen att skapa en teori om som fått nästan alla att ta för sanning!?

Anmäl
2009-03-18 13:08 #21 av: enola

#20 Jag tror snarare att det är tvärt om, att de som kännt till detta i västvärlden har försökt dölja informationen från de stora massorna. Som vanligt är det pengar som styr tror jag. Det är säkert 80% som lyckas bli fria från andra drogmissbruk genom en duktig shaman och i så fall vilka blir av med vinster? Läkemedelsföretagen såklart, kan tänka mig att det är fler som missbrukar "läkemedel" än nått som kan odlas i rabatten.

/

Det här med att vi inte kommer behöver droger kan nog stämma, men jag tror också att droganvändandet kommer ändra syfte. Om man tänker efter så saknar till exempel Sverige helt en annan drogkultur än alkoholkulturen. När alkoholen kom in Syd/Nordamerika så drack miljontals med indianer sig åt helvete på eldvattnet, familjer sprack och människor led, bara för att det inte viste hur man skulle hantera drogen . Men endå kunde de ha en vettig relation till peyote och mescalin kaktusar, som de använt i 1000tals år.

Det är lite av detta som jag är orolig över alla dessa nätdroger som exploderat på sista tiden, ungdommar/äldre som nu har en uppsjö av gamla och helt nya framställda droger har ingen aning om hur de fungerar och inte heller varför de tar nått överhuvudtaget. Läste igår om tjej som sniffat sig till döds på butangas, man kan ju undra varför?

Tror också att entoegener kan fungera som en katalysator för spiritualism och väcka intresse för det som verkligen gör oss lyckliga, lite som nära döden upplevler kan ha för vissa människor. Men som sagt, det beror helt på hur man använder sig av det och till vilket syfte också.

Anmäl
2009-03-18 13:35 #22 av: Bengt-Olov

"Jag tror snarare att det är tvärt om, att de som kännt till detta i västvärlden har försökt dölja informationen från de stora massorna."

Tror nog att du missförstod mig, Enola. Vad jag menade var att de hemliga organisationerna fått den s.k. vetenskap som de kontrollerar, att "bevisa" att "inre föreställningar" är något som kokas ihop, inbillas/fantiserat fram, som ett resultat av vår hjärnsubtans elektrokemiska signaler, och som man "vetenskapligt" då gett namnet "hallucinationer", vilket ju refererar till den antagna uppkomst som jag precis redogjorde för. Vill väl själv ha lite bevis också, och inte bara sitta osh spekulera utifrån alla källor som bara "TYDER" på allt detta. Precis som när det gäller t.ex. den felaktiga/artfrämmande kost* som samma organisationer lurar på folk, så kan man bara förlita sig på de experiment som man gör själv, men att man nog har anledning att börja "forska" hemma på kammar'n när det gäller detta, OCKSÅ...

 

*, jo, för er som inte har prövat en kost som är lite mer anpassad till era gener, utan allt jämt äter en mat ungefär såsom etablissemanget genom Livsmedelsverket och andra offentliga institut liksom majoriteten av våra "läkare" gör allt för att vi ska hålla oss till, så har ni ENORMT stora hälsovinster att se fram emot, om ni har modet att testa... Det var genom erfarenheterna på DETTA område som fick mig att vakna till, och även plötsligt började att betrakta ANDRA s.k. vetenskaper, i skenet av en lite mer kritisk lampa, s.a.s. (Mejla mig gärna, om ni vill veta mer...)

Anmäl
2009-03-18 13:45 #23 av: enola

Ja nu hänger jag med, och håller med. Ordet hallucinogen är missvisande och misstolkats länge :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.