Artiklar

Internationell konferens i Rom om "exopolitics"

2008-12-14 23:24 #0 av: enola

Sista helgen i november 2008 hölls ytterligare en internationell konferens i Rom i ämnet exopolitik. Representanter från Tyskland, Italien, Spanien, Danmark och Sverige var närvarande denna gång. Ungefär 150 besökare kom till konferensen som hölls i Villa Maria på en av Roms kullar.

Exopolitik är ett relativt nytt begrepp som syftar på nästa utvecklingsfas inom eller utöver den internationella ufologin. Exopolitik arbetar utifrån hypotesen att det är etablerat att ufologi studerar ett fenomen som inte är av antropologiskt ursprung utan att fenomenet istället utgör aktiviteten hos främmande och okända intelligenser som är verksamma i jordens närhet.

Hypotesen innebär att det därför finns en relation mellan vår värld och "andra världar" och att det kräver en policy för hur människan som art ska förhålla sig. Resultatet är exopolitik och argument inom följdresonemangen är att all sekretess kring fenomenets natur bör upphöra och att militariseringen av rymden är ett problem. Hit hör det faktum att flera försvarsmakter i världen med vapensystem både i atmosfären och i rymden beskjuter objekt som kommer och går i luftrum, atmosfär och rymd ovanför våra länder.

Exopoiltik som ämne hävdar inte att jorden besöks av "utomjordingar" utan endast att UFO:s tycks vara intelligent styrda objekt av okänd komposition och okänt ursprung. Sammanfattningsvis är exopolitik version 2.0 av ufologi.

Villa Maria, Rom

Det framkom under konferensen att de flesta som driver nyhetssajter om exopolitik är vanliga journalister med samma inriktning, att som undersökande journalister studera ämnet. Den gemensamma nämnaren är alltså ett journalistiskt angreppssätt och ambitionen är att sammanställa vettig information om modern och internationell ufologi. Därför har nätverket av exopolitics-sajter karaktären av nyhetsservice och omvärldsbevakning. Ambitionsnivån, tolkning av fenomenet och omfattning av tangerande ämnen varierar mellan sajterna.

Det är viktigt att betona att det växande "Exopolitics Network" är blott ett nätverk och inte en organisation eller en ideologi. Exopolitik står även helt fritt från partipolitik. Det handlar främst om att etablera UFO:s i bemärkelsen "främmande intelligens" såsom en realitet och starta en intellektuell process runt fenomenets natur inom det vanliga samhället. En viktig fråga handlar om varför UFO-fenomenet är så hårt sekretessbelagt. Varför finns det överhuvudtaget militärt hemligstämplade UFO-rapporter om objekten har naturliga förklaringar?

Det exopolitiska konceptet ger oss ett fågelperspektiv och ett idéunderlag för en ny typ av intellektuell diskussion om människan.

 

Paola Harris var en av huvudpersonerna under konferensen. Paola är förmodligen en av världens mest namnkunniga journalister inom internationell ufologi. Hon har träffat och intervjuat de flesta nyckelpersoner som finns både i USA och Europa. Några viktiga namn att nämna är hennes djupintervjuer med "insidern" Michael Wolf, den katolska prästen Corrado Balducci (1923-2008) som kontinuerligt underättade Vatikanen och t ex Philip Corso som på 50-talet var president "Ike" Eisenhowers rådgivare om UFO:s.

 

Samtalen med Paola var omvälvande och det är tydligt att när "insiders" intervjuas av press och media berättar de oftast inte mer än en bråkdel av vad de egentligen har kännedom om. Ett exempel är Bentwater-fallet vid den amerikanska kärnvapenbasen i England på 80-talet. När Larry King (CNN) i november 2007 intervjuade militär personal som var närvarande vid platsen när flera UFOs landade och hovrade ovanför kärnvapenförråden skedde direkt och "intelligent" interaktion mellan militär personal och objekten. Det framkom inte under CNN-inslaget.

 

 

The security policy:

"People shouldn't get too
excited about UFO:s"

Paola Harris sammanfattar den internationella säkerhetspolicyn angående UFO:s och allmänheten. Bakom låsta dörrar på en överstatlig och militär säkerhetsnivå har sedan 1940-talet pågått en kontinuerlig aktivitet för att förstå fenomenet.

 

 

 

UFO-fenomenet är för världens försvarsmakter och särskilt USA en mycket problematisk fråga på grund av objektens "intresse" för och åverkan på kärnvapenanläggningar i både USA och Ryssland. Det framkom under konferenshelgen att USA helt kontrollerar vad som får nå allmänheten angående UFO:s i Tyskland enligt den tyska webbsatsningens representant. Samma mörkläggningspolicy gäller alla NATO-länder. USA "is on top" överallt och mellan USA och Ryssland (Sovjet) finns en överenskommelse om mörkläggning alltsedan 60-talet.

Termen "exopolitics" myntades av Alfred L. Webre. "Exopolitics Network" initierades av den amerikanska ufologen Steven Basset. Den mest kända exopolitikwebbplatsen drivs av Dr Michael E. Salla med en bakgrund inom internationell politik (conflict resolution och US foreign policy).

Undertecknad presenterade den svenska webbplatsen exopoliticssweden.se, vilken utgör en omvärldsbevaknings- och nyhetstjänst för journalister och intresserade personer. Jag kritiserade även en serie misstänkt manipulerade foton som visades under konferensen. Kommentaren från panelen resulterade i en livlig debatt under nästan en timme, vilket visar att ämnet är kontroversiellt och debattintensivt även inom gruppen av intresserade parter.Termen "exopolitics" myntades av Alfred L. Webre. "Exopolitics Network" initierades av den amerikanska ufologen Steven Basset. Den mest kända exopolitikwebbplatsen drivs av Dr Michael E. Salla med en bakgrund inom internationell politik (conflict resolution och US foreign policy).

Undertecknad presenterade den svenska webbplatsen exopoliticssweden.se, vilken utgör en omvärldsbevaknings- och nyhetstjänst för journalister och intresserade personer. Jag kritiserade även en serie misstänkt manipulerade foton som visades under konferensen. Kommentaren från panelen resulterade i en livlig debatt under nästan en timme, vilket visar att ämnet är kontroversiellt och debattintensivt även inom gruppen av intresserade parter.

Rapportering: Torbjörn S. Exopoliticssweden.se 2008-12-08

 

Tack till Torbjörn S som lät mig publicera detta!

 

Anmäl
2008-12-15 00:58 #1 av: Ayena

Mycket intressant. Jag skulle vilja citera en viss herr Fylking - Äntligen!

Anmäl
2008-12-15 12:27 #2 av: [Hukanson]

Hur man benämner saker och ting är ganska viktigt. Tänkte då att så länge man säger ufo och ufologi handlar diskussionen om huruvida flygande föremål går att identifiera och lära känna, om de överhuvudet existerar. De troende eller de som vet är väl främst intresserade av att veta mer om det okända för att tillpassa en lämplig galaxial politik. Därför borde det heta alienologi istället. Det vore trist om det skulle behövas ett försvar , hoppas på fredlig samexistens.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-03-02 20:23 #3 av: [Hukanson]

UFO har varit något tämligen okänt fenomen för mig , visst har jag trott på sannolikheten att de existerar men då alla tiger och ingen säger nåt så tappar man intresset . Därför är jag tacksam över att få vara med på denna sajt och få tillgång till information om UFO och exologiska utredningar .

Nu vill jag väl förstå att andra prominenta personer vet att det finns både UFO och annat omkring oss och att det har blivit dags för världen att bli en part i kommunikationen mellan OSS & DEM .

Jag hoppas det kommer fler intresserade ufo-forskare till sajten det vore roligt .

Oneness can not be divided.

Anmäl
2012-03-01 06:47 #4 av: annica77

BRA GFL! Bort med massförstörelsevapen bara, bort med skiten! Bort med stjärnkraftvärk,oljekraftvärk och allat annat skit som är farligt,bort med fabriker som spyr skit upp i vår fabrik! Bort med alla vapen bara! Bort med Black Cabal och Illuminati! Bort med allt älende,krig,slaveri,terror,rasism,hat och skrämsel...Skrattande Nu är det nya tider som skall börja gälla samt teknologi som skall bevara och rädda vår moder jord....och där fred, kärlek och harmoni råder!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.