Om Utomjordiskt iFokus

Välkomna ombord!

UJ vill vara ett forum för alla som intresserar sig för vad som finns i solsystemet, galaxen, universum, kosmos vare sig det är andligt, fysiskt eller materiellt. Vi är öppna för att utforska det okända. UJ förstår att mänskligheten är på väg att ta steget ut i rymden på allvar. Att kolonisera Månen är en realistisk dröm. Att kolonisera Mars kanske är en orealistisk dröm men tanken finns bland människorna på Jorden och det är bl a det vi sätter i fokus här.  Steget ut i rymden medför att mänskligheten blir född som rymdfartsplanet och därmed utsätter vi oss att möta andra rymdfartsplaneter som vill få kontakt, kommunikation och handel. Det är viktigt att vi förbereder oss för vad vi riskerar att möta i vårt galaktiska närområde. 

Att välja utomjordiskt som ett fokus i livet kan bli din livsstil som blir till nytta för mänskligheten! Framtiden behöver många professionella kompetenser och utomjordiskt kan bli en av de viktigaste.

Har du några synpunkter, frågor eller behöver hjälp med något så kan du kontakta vår sajtvärd eller medarbetarna som du hittar längst ner på sidan. Är du ny här så kan du skriva några rader om dig själv i presentations tråden. Välkommen hit till Utomjordiskt önskar er värd och medarbetarna!

Sajtvärd

Marr

Medarbetare

Hukanson

Skrivregler

På väl fungerande forum finns regler som medlemmarna följer, antingen oskrivna eller nedskrivna. Det har tagits fram skrivregler för Utomjordiskt iFokus. Syftet med dem är att alla ska vara överens om vad som gäller. Ju mindre man behöver styra med regler, desto bättre. Vi har därför försökt hålla ner dem till ett minimum.

Det är inte tillåtet att:

 1. Bryta mot svenska lagar och förordningar.
 2. Kopiera upphovsrättsskyddat material.
 3. Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens   medgivande.
 4. Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.
 5. Ägna sig åt personangrepp.
 6. Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
 7. Skriva inlägg med innehåll av sexistisk, rasistisk och diskriminerande karaktär.
 8. Ha ett nickname/avatar som anses stötande och opassande.
 9. Kopiera användares text och bild, då de är copyrightskyddande som verk (förutom externa länkar, tex Youtube mm). Att citera en text är tillåtet inom sajten.
 10. Ta skärmdump och publicera den, såvida inte ifokus regelverk bryts. Publiceras skärmdump så får den enbart publiceras på utomjordiskt.ifokus.se eller i de sajter ifokus godkänt för sådana ändamål.
 11. Att publicera PM utan tillstånd av inblandade.
 12. Att inneha flera konton per person.
 13. Använda härskarteknik.
 14. Förlöjliga någon person eller dennes åsikt.
 15. Att inneha stötande eller kränkande text i din signatur, eller på annat sätt som bryter mot skrivreglerna.

Innehåll:


Du godkänner att sajten publicerar det material du bidrar med. Sajten förbehåller sig även rätten att redigera innehållet.


Tänk på att:

 1. Alltid läsa igenom dina inlägg en gång innan du trycker på "Publicera inlägg". Då upptäcker du antagligen om du har skrivit fel och kan korrigera det.
 2. Utgå ifrån att allt du läser har skrivits med god tanke bakom
 3. Inte bemöta inlägg som bryter mot sajtens skrivregler genom att själv bryta mot skrivreglerna.
 4. Visa hänsyn och vara artig mot andra medlemmar på iFokus.
 5. Respektera även uppfattningar som avviker från dina egna.
 6. Har du fått skrivförbud med ett nick är det förbjudet att skapa ett nytt för att använda på sajten. Detta medför att skrivrättigheten läggs på livstid. (Tillagt 30/8-2013)

Värd

Avatar för Marr

Medarbetare

Avatar för [Hukanson] Avatar för Playja