Annons:
Etikettartiklar-solsystemet
Läst 10362 ggr
pson
2007-11-30 17:21

Shan

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Denna planeten är den yngsta planeten i solsystemet, och den minst utvecklade. Shan var en gång den vackraste planeten i hela solsystemet och alla, som i tidernas löp har gästat Shan, beskrev hennes skönhet i poetiska vändningar.

Shan, Jorden, Gaia, Tellus - kärt barn har många namn

Man beskrev exalterat hennes soluppgångar och hennes solnedgångar, hennes vegetation, bergen och haven - och hennes blå, blå himmel. Hon var sannerligen en strålande skönhet, denna blå planet.

 När hennes skönhet omtalas i nutid konstateras det, att skönheten har avtagit. Shans aura är grumlig och skitig, och omges av ett tjockt bälte av negativitet. Även hennes fysiska kropp är våldsamt förorenad, och den eteriska kroppen, hälsokroppen är slapp och hålig, så hon varken är skyddad från sjukdomar eller skadlig strålning från Rymden.

De flesta civilisationer på Shan är aggressiva och krigiska. De uppfattar sig själv som civiliserade, även om våld, krig, självmord, hungersnöd, föroreningar och underutveckling - något, som är helt okänt på solsystemets övriga planeter, är en del av deras vardag. Shan-innevånarna uppfattar inte sig själv som ett folk, utan som olika folkslag, varav de starkaste är de överlägsna, som missbrukar deras styrka till att undertrycka de svagaste.

Genom långa tider har solsystemets övriga innevånare varit åskådare till, att en planet valt att gå sin egen undergång till mötes. Först då Shan-borna började att sända upp sateliter och bemannade rymdskepp till Månen, kunde saken tas upp i det galaktiska Rådet och Saturnus Tribunalen, eftersom Shan nu på allvar hade blivit ett hot mot den universella freden.

Det föregick en avstämning om Shans framtid, och meningarna var delade. Några menade att det var på tiden att utvisa Shan från solsystemet ut till rymden, eftersom Shan-borna var så depraverade och långt bakom i deras andliga utveckling, att planeten inte längre kunde följa med solsystemets utveckling. Andra menade, att Shan borde få en sista chans. Det blev så småningom beslutat att Ge Shan en sista chans på det villkoret, att utvecklingen blev våldsamt accelererad.

Mästarna och de andliga vägledarna fick ännu mer att göra än de hade i förvägen, och inkarnerade Stjärnmänniskor blev pålagda ännu större uppgifter och därmed ännu större ansvar. Alla påtog sig att göra en större insats på alla områden.

Finns det andra existenser än de människor som lever på Shans yta? Ja, i Shans inre finns, som på vissa andra planeter, underjordiska städer som är bebodda. Överlevande från tidigare människotyper , som "Bigfeet", cykloper, atlantider, fågelmänniskor, lejonmänniskor, hundmänniskor, kattmänniskor etc. Bebor Shans inre, omkring det jordiska Shambhala. Överallt på planeten finns underjordiska städer, varav de flesta är förbundna med varandra.

Hur kunde dessa " historiemänniskor" överleva de stora naturkatastroferna? Hu-människorna och Evas´ flygtade ner i de underjordiska städerna. Cykloperna och atlantiderna fick hjälp ner i de underjordiska städerna omedelbart före naturkatastrofernas början. Den uppvaknande esoteriska studenten skulle genast sätta frågetecken vid detta postulatet, men min uppgift är inte att överbevisa utan att vidareförmedla.

 Det finns parallelluniversum vid sidan om detta universumet, där både historia, nutid och framtid existerar, men eftersom människan är van vid att tänka linjärt, har de svårt att förstå och acceptera detta faktum.

Det lever emellertid många olika människotyper på flera olika plan i Shans inre. Ingången till de underjordiska städerna känns till endast av de få utvalda. Till skillnad från människorna på Shans yta, har Shan inre innevånare stjärnskepp, så de kan besöka andra planeter. De flyger antingen ut vid polerna, eller genom Shans chakra eller eteriska förnster.

Shans chakra är, som hos människan, belägna där många nadier eller meridianer korsar varandra. De 7 stora chakra är geografiskt belägna som följer:

kronchakra i Tibet, pannchakra i Sydamerika, halschakra i USA, hjärtechakra tidiagre fokuserat i England, men nu på väg att skifta till ett högre plan, vilket betyder, att den aktiva nivån i hjärtecentrat geografiskt kommer att vara beläget i Skandinavien.

Det är lätt att förstå att frågan ställs, om England då inte kommer vara en aktiv del av hjärtecentrat. Jo, att en högre nivå i hjärtechakrat aktiveras betyder inte, att det stängs av för de redan utvecklade planen. Det betyder blott, att själva fokus kommer vara annorlunda placerat. Solar plexus kommer vara fokuserad i Australien, sakralchakrat i den sydligare delen av Afrika och rotchakrat i Indien.

Men Shan har, precis som människan, därutöver många mindre chakra, som omnämns som eteriska fönster eller fönster mot himlen. Några av Shans chakra har geografiskt ändrat position, vilket beror på att det finns olika medvetenhetsnivåer i chakrana, och att medveteandenivån har ökat i några av chakrana.

Av: -pson-

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('-pson-'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('-pson-', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-11-30
Annons:
Tuva-Lena
2007-12-01 01:02
#1

Vad är detta? En beskrivning av jorden, eller en skröna? Hängde med ganska bra i början, men sedan blev det kortslutning när du börjar berätta om "de underjordiska städerna". Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

pson
2007-12-01 01:14
#2

Det är författarens beskrivning på att det finns städer inne i Jorden också…inte bara på vår yta…  En skröna skulle jag nog inte vilja påstå, utan mer en förklaring på varför människor har sett Bigfoots och andra "utdöda" varelser, än i våra dagar…

Kanske är Nessie i Loch Ness också en kvarleva sedan dinosaurietiden, som gömmer sig i undervattensgrottorna? 

Jag kan tyvärr inte ge närmare förklaring på städerna, än att det är en underjordisk motsvarighet till Shambhalla  =)

Tuva-Lena
2007-12-01 01:23
#3

Jag kan så lite kring det här ämnet, men det är väldigt intressant att få läsa om allt "underbart underligt" som vi omger oss med. En jätteintressant sida du har fått till _pson_! Grattis! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

pson
2007-12-01 01:26
#4

Tack Inga-Lena..det värmer!   Skrattande

pson
2008-02-04 21:50
#5

Glad

nera
2008-02-05 13:29
#6

Här kom det visst mera! Tack Skrattande

Annons:
Solar
2008-02-05 18:27
#7

Ja vi må verkligen give Jorden sin balans tilbake och väre god mod den och skabe skönheten igen -

Jorden er levende - et väsen som os -

                         47644fjevl1rqhj.gif picture by roseashm

krammer

Solar

Gahella
2008-02-05 18:45
#8

Ja HON LEVER, men herregud vad vi behandlar henne illa.

Denna bild Solar väcker så starka moderskänslor i mig för den Underbara Kärleksfulla Moder Jord.

Farwuq
2008-02-05 19:45
#9

Namnet Shan påminner mig om C. S. Lewis böcker. Häxans döende värld hette där Charn.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

nera
2008-02-05 21:23
#10

Härlig bild Solar Glad

enola
2008-02-05 21:53
#11

Har läst mycket om underjordsstäder och att hela jorden skulle vara ihålig, här är en karta på "hollow earth", men om den stämmer vet jag inte. Men städer under jorden finns det säkerligen!

Sajtvärd på Utomjordiskt och medarbetare på Konstnärer!

Gahella
2008-02-05 22:56
#12

Jag har hört också om underjordisk liv, med jättar, dinosarier, ufobaser osv. Vad hette han som skrev om Nemo, hans bok vad den nu heter,som handlar om hur 3 män tar sig in i Jordens mitt, beskriver det SÅ BRA, jag RÖS när jag läste den.

Farwuq
2008-02-06 08:25
#13

#12  Jules Verne, Resan till jordens medelpunkt?

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Annons:
Gahella
2008-02-06 12:12
#14

TACK Farwuq, SÅ va det!

Får jag fråga dig var ditt nickname kommer ifrån, jag e så nyfiken? Och din bild eeee sååååå gullig!

Farwuq
2008-02-06 12:32
#15

Det är en makalös förvanskning av Faravahar.

Men i praktiken är det en sagodrake som jag berätta om för min dotter när hon var liten. Varje kväll berättade jag ett nytt avsnitt som handlade om den snälle draken som var vegetarian och de lokala böndernas store skyddsling. Jag har (ibland) en otrolig fantasi och sagorna som handlade om Farwuq nära nog kanaliserades, själv viste jag inte vad som skulle hända nästa mening det liksom bara flöt på.

Så… Farwuq/Faravahar är en stackars själ på väg mot det fulländade.

http://www.crystalinks.com/faravahar.html

ps.
Jag har en gullig drake som bild för att kompensera mitt verkliga utseende.

Flört

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Gahella
2008-02-06 12:43
#16

Åhhhh vilken underbar historia, en vegeterian till drake som är ett skyddshelgon åt bönderna, åhh. Jag älskar drakar, är själv en, hahaaa!

Skämtåsidå, jag är det i Mayakalendern, a red one. Men vad menar du med ditt tal om eget utseende, jag tror inte ett ord på vad du sa om det !

Har man en sådan gåva att skapa underbara berättelser ÄR man vacker, SÅ ÄR DET, punktslutGlad

BranDuir
2008-02-06 13:25
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#17

Drake…ja det är ju jag oxå …har alltid varit en klar favorit….numera så skyddas mitt hjärtchakra av en grön drake…*S*

sajtvärd på Druid & Shaman iFokus

Gahella
2008-02-06 13:28
#18

Vilken fin drake du har, BranDuir

Farwuq
2008-02-06 13:32
#19

Japp, det ser ut som min kusin från Kina.

Flört

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

BranDuir
2008-02-06 13:36
#20

hahaha …tackar

sajtvärd på Druid & Shaman iFokus

Annons:
nera
2008-02-06 14:21
#21

# 17 Schysst drake BD! Glad Den bilden måste jag visa min son, han är helsåld på just drakar!!

# 0 Tack för jätteintressant artikel pson Skrattande

Ewerhof
2008-02-06 18:29
#22

Å kan vi tänka oss världar inuti vår planet så…..då finns det liv på Mars också. :)

camillal777
2008-02-06 20:21
#23

Klart att det finns liv i andra dimentioner, säkert både i vår planet som på mars…..tror jag:)

ja snygg drake!

BranDuir
2008-02-06 20:24
#24

självklart finns det liv överallt…..men bara inte på samma sätt om det vi tror är liv…*S*..Tack Camilla…*S*

sajtvärd på Druid & Shaman iFokus

Upp till toppen
Annons: