Annons:
Etikettartiklar
Läst 11484 ggr
pson
12/2/07, 8:20 PM

Kosmiska Lagar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

De kosmiska lagarna kan jämföras med naturlagarna ( tyngdkraft m.m). Ingen har tvingat fram dessa lagar. De bara är.

När man väl blir mer medveten om dessa och därmed också blir mer observant,
upptäcker man dagligen bevis för hur dessa fungerar. Det finns väldigt många lagar, och här presenteras 19 st av dem.

1. Motståndslagen
Vad du än hatar eller försöker motstå drar du till dig. Du blir det du motstår. Har du fördomar mot invandrare eller homosexuella t.ex kan du vara ganska säker på att du i detta liv får du uppleva deras eller liknande problem på mycket nära håll för att själv erfara dem. På en Högre Jag nivå väljer du detta. De människor och situationer du hatar eller på ett annat sätt motstår kommer du att dra till dig tills du inte längre har några negativa känslor om det.

2. Manifesteringslagen
Det du tänker på, önskar, längtar efter, ber om, mediterar på, affirmerar om, visualiserar, och så vidare blir verklighet. Både det som är gott och det som är ont! Därmed har vi ett ansvar för våra önskningar. Vi behöver se till att egot är bortkopplat, känna tillit och låta universum visa oss vad som är bäst för oss. Man talar om tankens och även bönens oerhörda kraft.

3. Attraktionslagen
Du drar till dig människor som står på din egen kunskapsnivå och som har dina egna egenskaper. Om du tycker att alla människor i din omgivning står på ett lägre plan, är en samling nötter etc., beror det på att du drar till dig dem genom ditt eget sätt att vara. Din egen attityd och dina egna beteenden speglar ditt inre liv. Du skickar alltid ut signaler vem du är. Vi skall inte skylla på andra. Vi är inga offer. Vi har inga fel människor omkring oss. Vi omger oss alltid med rätt personer. De speglar alla det vi behöver bli mer medvetna om.

Lika attraherar lika. När du börjar älska dig själv mer och behandla dig själv bättre, drar du till dig mer kärleksfulla människor som också älskar dig mer och behandlar dig bättre, på det viset som du själv nu gör. När din attityd till dig själv blir trevligare, blir andras detsamma. Allt som är negativt är fött ur ett enda stort begrepp och det är rädsla. Det du är rädd för, drar du till oavsett om du är medveten om denna rädsla eller ej. Om du är negativ upplever du negativiteter. Om du är kärleksfull drar du till och upplever kärlek. Om du vill harmoni omkring dig, se till att du själv är i harmoni så kommer det till dig.

4. Reflektionslagen (spegling)
Din omvärld är en spegel av vad du själv är. Det du hatar eller tycker om hos andra är något du hatar eller tycker om hos dig själv.

5. Överflödslagen
Allt du behöver finns i överflöd. Universum tillhandahåller dig med allt du behöver. Sträck ut din hand och ta för dig i tacksamhet, ödmjukhet och glädje. Ju mer du tar för dig desto mer finns det kvar till andra. Det räcker och blir över till dig och till andra människor. Du tar inte från andra för att du ger till dig själv.

6. Ackumuleringslagen
Det vi är intresserade av eller samlar på i en eller annan form drar vi till oss. Liksom ränta på ett sparkonto ökar det vi samlar. Det kan handla om känslor, materiella eller materiella ting.

7. Tacksamhetslagen.
Ju mer tacksamma vi är desto mer får vi att vara tacksamma över.

8. Lagen om gudomlig ordning
Allting sker i rätt tid och på rätt plats. Gräm dig inte över det som inte blev gjort eller blev fel. Det var inte meningen att det skulle ske nu eller på det viset som du hade tänkt. Om det var meningen så får du nya chanser. Universum påminner oss gång på gång tills vi gör det vi ska, det som är bäst för oss. Universum har ett stort tålamod och känner fullständigt tillit till oss som skapande varelser. Vi behöver lära oss som skapande varelser. Vi behöver lära oss att återgälda denna stora generositet och förtröstan som universum hyser gentemot oss genom att göra detsamma tillbaka.

9. Bumerangeffekten
Det du ger ut kommer tillbaka mångfaldigat med ränta både det som är gott och det som är ont.

10. Lagen om valfrihet
Människan har en fri vilja (freedom of choice) även om hon inte tror det. Hon har alltid valmöjligheter. Därmed har hon ett ansvar för allt som sker henne i livet, vilka alla är resultat av hennes tidigare val. Därmed kan hon aldrig skylla på andra.

11. Lagen om enhet med allt som är
Vi är inte separerade från varandra. Vi är ett med våra vänner och ovänner. Vi är ett med hela universum, både det vi älskar och hatar.

12. Lagen om att vara avskärmad/Skapa ett eget beskydd
Detta är endast möjligt om vi älskar oss själva. Ju mer vi älskar och uppskattar vår egen existens desto starkare är beskyddet. Det är inte andras negativiteter som skadar oss, det är brist på avskärmning.

13. Lagen om magnetisk samhörighetskänsla
Det handlar om det cellulära minnet. Du går på en konsert eller till en idrottsarena med 50 000 människor. Du dras som av en magnet till en speciell person. Eller du går in ett rum med 75 personer och kan inte ta ögonen från en viss person. Dina celler minns det som finns lagrat från tidigare liv och skickar signaler till dig att reagera. Ofta är man mycket oförstående inför dessa signaler och försöker ibland att nonchalera dem fast utan resultat. Mötet är oundvikligt. Det ser universum till.

14. Harmonilagen
Allting längtar efter harmoni och balans. Målet är att vara i total harmoni med hela universum. Vad du än har gjort som har fått vågskålen att väga ojämnt så försätter du dig själv, undermedvetet, i en annan situation för att uppnå balans.

15. Lagen om totalt tillit
När vi slutar oroa oss och låter universums gudomliga vägledning guida oss genom livet, upphör sjukdomar och problem att existera i våra liv. Det kan vi börja gå framåt på ett nytt sätt. Då tillåter vi guidning, beskydd och välsignelse att komma igenom.

16. Lagen om tankens skapande kraft
Allting börjar med en tanke. Denna tanke ger oss en känsla och denna känsla ligger till en grund för de attityder vi har och de handlingar vi utför. Genom att ändra våra tankar, vara mer selektiva, välja in eller välja bort de tankar som vi vill ha eller inte ha, kan vi mera medvetet skapa en trevligare tillvaro.

17. Lagen om människan som en skapande varelse

Den intelligens som skapade hela universum bor också inom varje människa. Vi kan skapa hälsa eller ohälsa i våra kroppar. Vi kan skapa sorg eller glädje i våra liv. När vi har lärt oss hur denna lag fungerar, behöver vi aldrig mer skapa sjukdomar eller elände.

18. Utvecklingslagen
När vi reser oss över gamla primitiva inprogrammeringar, börjar våra liv att fungera utan de motstånd vi tidigare omedvetet har satt upp för oss själva för att lära. Utveckling går inte att hejda. Ju förr vi ger upp gamla inprogrammerade motstånd desto lättare utvecklas vi.

19. Lagen om orsak och verkan (Karmalagen) Som man sår får man skörda. Som man bäddar får man ligga. Allting leder alltid till något annat och kommer alltid tillbaka till sin ursprungskälla, till den som tänkte tanken, uttryckte ordet eller utförde handlingen. Man får skörda det man sått.

Annons:
KalleN
12/2/07, 11:46 PM
#1

detta gillar jag  mycket intressant

pson
12/2/07, 11:53 PM
#2

Jag håller med dig Kalle!  Tänk om alla hade varit medvetna om detta  och levt efter dessa lagar. Då hade världen sett helt annorlunda ut!  =)

FiaH
12/3/07, 1:42 PM
#3

Väldigt spännande och givande artikel. tack

pson
12/3/07, 2:33 PM
#4

Glad

pson
2/4/08, 9:36 PM
#5

Räcka ut tungan

Gahella
2/5/08, 1:21 AM
#6

Ja det är så sant, och visst hade man sluppit mycket om vi känt dessa lagar förrut, men då hade vi inte gått igenom den nödvändiga utvecklingen.Det är en sak är att veta i huvudet ,en annan är ju att känna och veta den i hela sig själv.

Annons:
Solar
2/5/08, 1:50 AM
#7

Ja det har du ret i Gahella

nera
2/5/08, 1:08 PM
#8

Ja dessa är oerhört tänkvärda ord Skrattande

Playja
5/5/09, 1:38 PM
#9

*oläst å puttar upp*

Nu kan ju jag bara prata för mig själv men nog tycker jag dessa lagar stämmer en hel del om man ser tillbaka lite på livet å med facit i handen!

#6..  Håller med i det du säger G!

Gahella
5/5/09, 3:10 PM
#10

En ny härlig synk Playja! Tänkte att det skulle vara bra att få fram dessa lagar för påläsning igen;) Tack raring..Glad

Playja
5/5/09, 3:21 PM
#11

#10..  Japp! *s* synket är i en strid ström just nu!

Men jag är ju en virrpanna! Det fanns ju fyra länkar till som pson lagt in under

mer som kanske intresserar dig:

Dom har jag glömt att kolla in.  Skäms *asg* Jag får bokmärka tråden igen!

*he he*

Cristine
5/5/09, 8:32 PM
#12

Ja, dessa lagar stämmer. Det finns ju en massa bra saker här ju.Tungan ute

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
szirius
7/18/10, 4:12 AM
#14

ÅÅÅÅÅH, vad glad jag blir att hitta dessaGlad.Detta fanns i ett häfte, som jag lånade av en vän på gymnasiet - det var en av de allra första "mötena" med dessa tankar.

Snälla, kan pson berätta var du tagit detta ifrån? Skulle gärna vilja ha detta i mina ägorFlört.

TACK!Kyss

[Mastre]
7/19/10, 1:35 PM
#15

#14  Jag är rätt säker på att Kristina Wennergren har skrivit om dessa lagar någonstans.

szirius
7/19/10, 2:28 PM
#16

#15 tack Mastre, jag ska leta.Glad

FilipSoderholm
10/31/11, 11:24 AM
#17

Hur kan man veta att det här faktiskt fungerar?

[Hukanson]
10/31/11, 8:33 PM
#18

Det står mer och mer klart att Kosmos är ett mentalt Universum insvept i ett andligt energiflöde. Att vara människa är oupplösligt förenat med erfarenheten av Upplevaren/Upplevelsen. Att människan är Kärlek betyder att hon lever under Kärlekslagen och hennes psykologi blir kärlekens psykologi i stort och smått. På andra sidan är det måhända ljusare och härligare men troligen alltså lika kärleksfullt mentalt.

FilipSoderholm
11/1/11, 9:34 AM
#19

#18 var inte ett svar till mig, antar jag?

Vad är ett andligt energiflöde? Vilken sorts energi är det som flödar, och var?

[Hukanson]
11/1/11, 3:25 PM
#20

Filip, är du ett kristallbarn? Litet tillbakadraget och introvert? I #0 kan man läsa om 19 lagar som anses gälla för alla människor, åtmindstone de som är såpass avancerade att de har ett fungerande självständigt mentalt sinne.

Man brukar säga att erfarenheten är det som omdömet grundar sig på. Har du aldrig funderat på hur du själv upplever ditt liv i termer av dessa begrepp?

Tex 1. och 2. Motståndslagen och manifesteringslagen.

Skulle du kunna dra dig till minnes något som skulle kunna bekräfta eller falsifiera Motståndslagen? Har du haft negativa känslor för något för att senare hamnat in i en situation där du varit tvungen att lära känna detta något och uppleva en större förståelse som varit positiv? Många bekräftar att de drar till sig personer eller situationer som de har negativa attityder till för att de skall konfronteras med verkligheten och få en större realism.

Manifesteringslagen säger ju att det man går och tänker på självklart manifesteras i ens liv. Tänker man jämt på en kompis så är det ju inte konstigt att han/hon dyker upp eller jämt finns i ens liv. Men man skulle kunna använda denna lag till att förändra sin situation och anstränga sig att tänka, drömma om helt nya saker/personer som man i kärlek önskar få in i ens liv på ett spontant sätt. Om man ex börjar tänka mycket på Bretagne och studerar och pratar mycket om Bretagne är ju självklart chancen väldigt mycket störrre att man faktiskt åker dit eller träffar folk som har bott eller bor där.

Lagarna är egentligen väldigt självklara. Vi vet och förstår dem alla. Men det är inte så vanligt att medvetandegöra dem och tala om dem som lagar. Vi tror att det är viktigt att göra det. Det höjer människan in i Ljuset.

Annons:
FilipSoderholm
11/1/11, 3:29 PM
#21

#20 Kristallbarn vet jag inte vad det betyder. Men jag är varken tillbakadragen eller introvert. Vad skulle det i så fall ha med saken att göra? Mina personlighetsdrag är väl ändå högst irrelevanta i diskussionen.

Du bemöter inte min fråga, så vitt jag kan se. Eller så förstår jag inte vad du säger. Har du lust att försöka besvara igen hur man vet att det här stämmer?

szirius
11/1/11, 5:56 PM
#22

#17 Det enda sättet är nog att själv iaktta sitt eget och andras liv, prova om detta fungerar (om du medvetet provar att leva efter dessa lagar för att skapa det du vill) och sen får du själv komma fram till om du anser att det funkar eller inte.

Man behöver komma fram till sin egen sanning…Flört

Dessa universella lagar finns beskrivna inom många esoteriska riktningar men med olika ord.Tex " det du tänker på växer" så därför ska man undvika att grubbla för mkt på det negativa och det man ser som problem och i stället lägga fokus på att tänka på det positiva och se möjligheter - detta öppnar då upp för ännu mer av den varan.Låter ju självklar och enkelt men det är en rejäl övningsväg att hela tiden förändra sina tankebanor medvetet.

"Law of attraction" med The secret och affirmationer handlar om dessa lagar också.

Morphogenesis
11/2/11, 11:45 AM
#23

Fast en del av det är ju rent skitsnack, och att jämföra dem med naturlagar ter sig mest fånigt.

[Hukanson]
11/3/11, 6:58 AM
#24

Nja, även om naturen förändras - vilket var Darwins påstående - så finns det en tillräckligt stor tröghet i förändringen för att människan med sin begränsade livslängd skall kunna tänka om det som naturlagar.

Morphogenesis
11/3/11, 12:55 PM
#25

24# Darwins påstående? Det vill jag gärna ha citat på.

FilipSoderholm
11/3/11, 5:49 PM
#26

#24 Nu var det ju naturlagar vi pratade om, och ingen har mig veterligen påstått att naturlagar är föränderliga. Darwins evolutionsteori handlar om hur arter förändras över tid. Det är inte alls samma sak.

[Hukanson]
11/4/11, 9:01 AM
#27

Se åter #0:

"De kosmiska lagarna kan jämföras med naturlagarna ( tyngdkraft m.m). Ingen har tvingat fram dessa lagar. De bara är."

Kan jämföras med. Alltså ungefär jämförbart med.

Kosmiska lagar. Vad innebär det? Annorlunda naturlag på Månen? Nej. Andliga lagar, spiritualistiska lagar. Lagar för en andlig materia som regeras av en kraftfullare makt än biologisk metabolism.

Annons:
Morphogenesis
11/4/11, 11:28 AM
#28

Fast jag anser att de inte KAN jämföras med naturlagarna. Vad baseras de på? Vem har kommit på dem? Hur har de testats?

[Starman]
11/14/11, 5:29 PM
#29

Ursäkta detta kan uppfattas som kränkande;

Allt i #0 är påhitt. Dessa lagar existerar enbart subjektivt, och har skapats av smarta personer som Rhonda Byrne's för att kränga miljontals självhjälpsböcker och håva in miljarder dollar på filmer, varor, böcker etc.

Edit: Jag tror att ni har lyckats lura er själva att saker händer oftare om ni tänker på dem; det är snarare så att ni fyller era hjärnor med tankarna på de här sakerna att ni blir så paffa när det verkligen inträffar att ni genast raderar ur alla andra gånger ni tänkt på detta och det inte inträffar.

yamher
12/21/11, 5:22 PM
#30

jag håller med Starman. Det finns ingen verklighet i dessa sk lagar mer än subjektiv önskan.

1,2 och punkt 8 säger emot varandra. Om jag kan få allt jag önskar genom min tanke så kan jag inte misslyckas. Allt börjar med min tanke. Sedan ska det bortförklaras med punkt 8 om det inte inträffar.

Sanning borde vara att vårat liv är mer komplicerat än så och baseras på varje handling vi gör, ord som sägs, konsekvenserna av mina val och andras val och för att inte glömma vad den andra sidan påverkar oss. Det finns ingen som kan säga exakt vad som har orsakat en handling.Vad som har lett fram till det. Bara vad vi själva kan ha insikt om och efteråt (av andra sidan osv)

Med vår fria vilja sträcker den så långt som vår s.k. handlingsfrihet. Där igen kan vi aldrig ute sluta andra sidans inblandning (även om vi aldrig under vår livstid skulle få reda på det elelr insikten om det), som följd av andras val, mina egna val, samhället, vår omvärld, naturlagarna etc.

Varje person är unik, men vi är inte mäktiga eller förmer än någon annan. Hur oövervinliga vi än känner oss.

Alis volat propriis Oskyldig

Upp till toppen
Annons: